شهردار شورای پنجم

ساخت وبلاگ

این روزها جلسات غیررسمی پنجمین شورای شهر آران و بیدگل آغاز شده و آنگونه که خبر می رسد اولین موضوع انتخاب شهردار است. انتخاب شهردار نمادی از اندیشه و تفکر شوراست. آیینه ای که می توان در آن نگاه شورا به اداره و توسعه شهر را دید. اما یک شهردار خوب دارای چه ویژگیهایی است؟ شاید به دانش و مدیر یت و سلامت اخلاقی به عنوان سه ضلع شهردار موفق بودن اشاره کرد.و بعد برای هر کدام از این سه واژه ، زیرگروه هایی تعریف نمود. شهردار باید با دانش باشد. از شهرسازی و معماری چیزهایی بداند - ولی نباید حتماً مهندس باشد.-  او باید در باره اهمیت بازگرداندن پسماندها به طبیعت طرح داشته باشد. به ورزش و فرهنگ علاقمند باشد و سرک کشیدن به این حوزه ها را جزو وظایف شهرداری بداند.در بخش مدیریت باید قدر بودجه هایی که به دستش می رسد را بداند بتواند طرحهایی که در اولویت است تشخیص دهد. نیروهای کارآمد را بشناسد به آنها مسئولیت بدهد و از آنها کار بخواهد. اهل استفاده از دیدگاههای مختلف و  ورود به حوزه های جدید باشد.. در بخش سلامت اخلاقی او باید با مردم با خوشرویی و صلابت رفتار نماید.اهل باندبازی نباشد و پاک دست باشد.اما به نظر من در کنار این ویژگی عای سه گانه ، مستقل بودن از شرطهای فراموش شده این پازل است. متاسفانه گاهی استفاده نابجا از عباراتی مثل مشورت پذیر بودن و یا داشتن تعامل باعث شده از اقتدار شهردار کاسته شود.اعضای شورای شهر حق دارند با شهردار منتخب از اولویتهای توسعه حرف بزنند و حتی طرح های مهم خویش را با وی در میان بگذارند. اما نباید در انتخاب معاونین شهردار یا مسئولین واحدهای شهرداری یا نحوه اجرای پروژها دخالت نمایند.

در 2 دهه اخیر یعنی از شوراهای اول تا چهارم شهرداران مختلفی انتخاب شده که از نظر من احمد علایی شهردار منتخب شورای اول و حاج اصغر زاهدی نخستین شهردار شورای سوم از استقلال زیادی برخوردار بودند. با آنکه در شورای نخست همه اعضا از یک سو آمده بودند اما سیر و سلوک و رفتار علایی به گونه ای بود که همه مردم، شهرداری را از خود می دانستند.حاج اصغر زاهدی هم استقلال رای داشت و هنگامی که دید برخی از اعضای شورا برای تغییر برخی از مدیران شهرداری یا انجام پروژه هایی که اولویت ندارد از هر کاری دریغ نمی ورزند عطای شهردار بودن را به لقایش بخشید.

شورای شهر، شورای شهرداری نیست. بلکه اعضای این شورا وظیفه دارند با کمک سایر مسئولین، شهر را اداره کنند. شهر آران و بیدگل پتانسیل های زیادی برای توسعه دارد و همچنین بحرانها و آسیبهایی در کمین توسعه آن نشسته است که شورا موظف است با شناسایی این موضوعات شهر را به سمت پیشرفت رهنمون سازد. بیش از 1000 چاه مجاز و غیر مجاز مشغول بلعیدن مایه حیات شهر است. روزانه 250 تن زباله کنار شهر تلمبار می شود جایی که متاسفانه چاههای آبهای آشامیدنی نیز از همان جا تغذیه می شود. اتفاقی که باعث افزایش ریزگردها و فرونشست زمین می شود. آبهای زیر زمینی سالی یکی دو متر پایین می روند میراث گذشته با بیلهای مکانیکی جلسات شبانه دارند تا دنیای فردا با ترکیب بتن و آهن ساخته شود. گردشگری شهر در آن سوی بیابانها ،در حاشیه نمک و ماسه نفس می کشد و تصادف و گم گشتگی و مرگ مهمترین اتفاق این بخش است. هویت شهر نیاز به بازتعریف شدن دارد. هیچ موزه یا موسسه ای فرهنگی در این بخش فعال نیست. ورزش آران و بیدگل نتوانسته است افتخاری برای شهر بیافریند و همه چیز در یکی دو ستاره دو و میدانی یا میل گیران رشته باستانی خلاصه می شود. با فعالیت شبانه روزی دهها مغازه عرصه دخانیات ، مصرف توتون و تنباکو به قوت غالب نسل آینده تبدیل شده است.

شورای شهر باید شهرداری توانمند ، مقتدر و با عرضه بیابد و مسئولیت شهرداری را به وی سپرده و خود وارد موضوعات کلانتر شود.

در حوالي كوير...
ما را در سایت در حوالي كوير دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : msobahia بازدید : 183 تاريخ : يکشنبه 1 مرداد 1396 ساعت: 1:53