فرش

ساخت وبلاگ

«فرش ماشینی و آران و بیدگل و فاطمه حمامی»

در نخستین روزهای آبان 1402 پانزدهمین نمایشگاه فرش ماشینی با حضور شرکتهای آران و بیدگل در تهران برگزار شد. به همین مناسبت به مطالبی در باره بحث های اجتماعی این صنعت و توجهی به فعالیتهای هنرمند نصرآبادی می پردازم.:

الف) طبق آمار در آران و بیدگل حدود هفتصد شرکت فرش ماشینی فعال است. این شرکتها با تولید شصت میلیون متر مربع فرش، نیمی از تولیدات کشور را به خود اختصاص داده اند.

ب) آنهایی که به نمایشگاه فرش رفته اند می گویند با آنکه بسیاری از شرکت کنندگان فرش از آران و بیدگل هستند اما نامی از شهرستان دیده و شنیده نمی شود. اگر به شهرک های صنعتی بروید دیدن تابلوهایی با نام فرش کاشان یا مشهد موضوع عجیبی نیست ..در آدرس شرکت ها هم گاه نوشته می شود: کاشان – آران و بیدگل – شهرک صنعتی.........- شرکت فرش.....چرا هیچ تعصبی روی نام شهرستان وجود ندارد؟! مگر نه اینکه آران و بیدگل قطب نخست فرش ماشینی ایران و دومین تولید کننده فرش جهان است؟!!

ج) آیا نامی از آران و بیدگل در رسانه ها به عنوان شهر فرش شنیده می شود؟! یا منظور از « شهر فرش » و «مهد فرش » فروشگاهی است که در برخی از شهرها شعبه دارد.یا اینکه شهرستان آران و بیدگل شهر فرش و مهد فرش است؟!!

د ) قمصر با گلاب شناخته می شود. نوش آباد با شهر زیرزمینی ،شیراز به باغها و آرامگاه حافظ و سعدی....اما تولید نیمی از فرش ایران در آران و بیدگل، نامی درخور برای آران و بیدگل به همراه نیاورده است. قمصر با بهره از شهرت خویش در تولید گلاب از لحاظ گردشگری توسعه یافته است. حدود دو دهه قبل جشنواره های کشوری گلاب در این شهر برگزار شد. اتفاقی که جز با همراهی مسئولین مختلف امکان پذیر نیست....در همین آبان 1402 کاشانی ها مراسم « کاشان شهر نساجی جهان» را برگزار کردند و خانه ای در بافت قدیم به این امر اختصاص یافت..... آیا طرحی نزد فرمانداری ، شهردار ، شورا ، اداره ارشاد و شهرک صنعتی برای استفاده از برند فرش ماشینی برای معرفی آران و بیدگل وجود دارد؟!!!

ه) در بین اهالی صنعتِ فرش ماشینی افراد نیکوکار و خیّر کم نیست. آموزش و پرورش و شبکه بهداشت توانسته اند با همراهی نیکوکاران مدرسه و مرکز درمانی بسازند.....اما آیا شهرداری و صنعت فرش ماشینی تعاملی با هم داشته اند تا پارک یا خیابانی احداث شود و یا حداقل سرمایه گذاری مشترکی اتفاق بیفتد؟!..

و) «فاطمه حمامی» هنرمندی معلول از سفید شهر است.کشور ما نقاش و معلول و حتی معلول نقاش کم ندارد. اما فاطمه حمامی توانسته است با نقاشی از چهره های مطرح ایران و جهان و فعالیت در فضای مجازی نامی مطرح در کشور و حتی جهان باشد. چرا یک هنرمند معلول می تواند برندسازی انجام دهد اما صدها شرکت با هزاران میلیارد پشتوانه مالی نمی توانند نامی از فرش ماشینی و آران و بیدگل طرح نمایند؟!

حرف پایانی ):...

به نظر می رسد برای حرکت به سمت دیپلماسی فرش در حوزه عمومی باید هیات امنای شهرک های صنعتی پیشگام شوند و ادارات و نهادهای دولتی همراهی نمایند.البته در کنار این افراد باید نیروهای خبره فرهنگی به خصوص رسانه ای به کار گرفته شوند تا با برگزاری جشنواره های فرهنگی و گردشگری و انجام مسابقات ورزشی کشوری طرحی نو در توسعه شهرستان نقش بندد.

( علیرضا توحیدی – آبان 1402 )

 |+| نوشته شده در  شنبه بیستم آبان ۱۴۰۲ساعت 16:5&nbsp توسط علی رضا توحيدي  | 

در حوالي كوير...
ما را در سایت در حوالي كوير دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : msobahia بازدید : 74 تاريخ : سه شنبه 23 آبان 1402 ساعت: 18:45