توان یابان

ساخت وبلاگ

« ورزش توان یابان آران و بیدگل توان می خواهد !»

مسابقات پاراآسیایی گوانگژوی چین برگزار شد. ورزشکاران ایران توانستند با کسب 131 مدال – 44 طلا - در جایگاه دوم بایستند.اما سوال این است که اوضاع و احوال ورزش توان یابان ( معلولین ) و جانبازان آران و بیدگل چگونه است.؟!..در این باره مطالبی یادآوری می شود:

الف) سخنی از مقام معظم رهبری وجود دارد که اگر ورزش برای همه اهمیت دارد برای معلولین ضروری است.دلیل این است که افراد عادی به دلیل رفت و آمد و ارتباط های بیشتری که در جامعه دارند کمتر از توان یابان در معرض فرسودگی و افسردگی هستند.

ب) ورزش توان یابان مثل ورزش افراد سالم با دو هدف سلامتی و قهرمانی انجام می شود. مثلا ما در شهرستان دهها سالن ورزشی داریم که افراد در آنجا فوتسال بازی می کنند بی آنکه هدفشان ورود به باشگاه های بزرگ یا تیم ملی باشد.ورزش معلولین نیز باید فراگیر شود..و بعد در بین آنها قهرمانانی پدید آید.

ج) در حال حاضر جانبازان 8 سال دفاع مقدس، سنی بیش از 50 سال دارند. بنابراین برای ورزش قهرمانی باید به توان یابان توجه داشت و ورزش جانبازان برای سلامتی لازم است.

د) تنوع توان یابان بسیار زیاد است از فزدی که قطع نخاع است تا نابینا و کم بینا و ناشنوا و دارندگان مشکلات ذهن و روان....فعالیت ورزشی همه این گروه ها در «هیات ورزشی جانبازان و توان یابان» است بی نیروی موظف و با بودجه ای اندک....ه) ورزش برای توان یابان با سختی های بیشتری مواجه است..بسیاری از آنها درآمدی ندارند تا هزینه های ورزشی خود را بپردازند. همچنین در رفت و آمد نیاز به همراهانی مهربان و با حوصله دارند. و البته مربیانی خاص می خواهند..

و) در آران و بیدگل خیران و موسسه های خیریه متعددی وجود دارد اما بیشتر آنها خود را موظف می دانند تا برای آسایش معلولان عصا ، ویلچر ، سمعک و وسایل درمانی فراهم کنند تا فرصتی برای ورزش....

ز) اگر چه اساس ورزش توان یابان در اداره ورزش و هیات مخصوص آنهاست اما اداره بهزیستی و بنیاد جانبازان هم می توانند در رشد و اعتلای ورزش آنها نقش داشته باشند.... دددددددددددددد ددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددد.که البته کمابیش دارند..

ح)در ورزش معلولان نوعی میل به ندیدن وجود دارد.بسیاری مایل نیستند فرزند آنها به عنوان ناشنوا ، نابینا یا دارای آسیبی دیگر مطرح شود. -به ویژه دختران.- «فاطمه حمامی » دختر نقاش سفیدشهری می تواند الگویی برای حضور این افراد در جامعه باشد.

ط ) آران و بیدگل چند معلول و جانباز دارد. سه – چهار هزار نفر.....اما ورزش آنها منحصر است به والیبال نشسته و بسکتبال با ویلچر آقایان! آیا واقعا سهم آنها از ورزش ، شادی و نشاط باید همین قدر باشد؟!!

ی) این مطلب تقدیم می شود به همه ی افرادی که برای ورزش جانبازان و توان یابان زحمت می کشند: «ابوذر فرد نژاد ریاست اداره ورزش » «دکتر حیدر ایمانیان » ریاست اداره بهزیستی ، «حاج مهدی ذکاری » مسئول خیریه امیرالمومنین «علیرضا قنایی » مسئول انجمن جانبازان و توان یابان ، « محمد عابدین زاده» مسئول انجمن سوره صبح و بزرگوارانی مثل ابوالفضل رزاق پور ،جواد مرادپور ،حاج احمد محرابی ،محمد رضا احمدآبادی ،محسن یزدان دوست و....( علیرضا توحیدی – آبان 1402 )

 |+| نوشته شده در  سه شنبه نهم آبان ۱۴۰۲ساعت 23:53&nbsp توسط علی رضا توحيدي  | 

در حوالي كوير...
ما را در سایت در حوالي كوير دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : msobahia بازدید : 30 تاريخ : دوشنبه 15 آبان 1402 ساعت: 15:32