بلاوار واصف

ساخت وبلاگ

به نام خدا

برخی از ایرادهای احداث واحد تجاری وسط بلوار واصف

الف) ایجاد گره ترافیکی......وسط بلوار جای احداث مغازه نیست. بلوار محل گذر بی دغدغه ی خودروهاست.احداث مغازه یعنی مردم برای رفتن و برگشت به یک مغازه باید از رودخانه – رفت و آمد خودروها- عبور کنند. تصادف ، ایجاد مانع در رفت و آمد خودروها ، آلودگی هوا و سر و صدا از جمله دستاوردهای !! این اقدام است....همچنین قرار گرفتن 4 مسجد و حسینیه در بلوار( عزاداری هیاتها در ماه محرم و صفر و ایام فاطمیه و مراسمهای ختم ، چهلم و سالگرد که در آنجا برگزار می شود.شلوغی های بسیار به همراه دارد.) و ساخت یک مرکز درمانی پنج طبقه به همت «حاج احمد ابریشم چی» در ابتدای بلوار – که مراجعان بسیاری دارد و متاسفانه پارکینگی ندارد و رفت و آمد آمبولانس که نیاز به خیابانی بی مانع دارد. باعث می شود اشتباه بودن این طرح بیشتر باشد. در حقیقت احداث تعدادی مغازه وسط خیابان یک امر ضروری نیست که بگوییم عوارض و گرفتارگی هایش را تحمل می کنیم تا به منافعی برسیم.واحد تجاری را می توان در قسمتهای دیگر شهر احداث کرد.

2) اختلال در مسیری اصلی....یکی از سیاستهای اصلی شهرداری ها افزایش عرض کوچه و خیابان و تسهیل در رفت و آمد است. یکی از مسیرهای اصلی رفت آمد شمالی- جنوبی آران و بیدگل - بلوار خلیج فارس، بلوار دکتر اسلامی ، بلوار و خیابان امام و بلوار واصف است.- ...با احداث واحد تجاری وسط بلوار در این مسیر و شریان ارتباطی خلل می افتد.همچنین خیابانهای جایگزین مثل نواب صفوی یا 22 بهمن عرض کم و پیچ و خم دارند و نمی توانند جایگزین مناسبی برای ناکارامد شدن بلوار واصف و تبدیل آن به 2 کوچه باشند.

3) بحث حقوقی.....بیست سال قبل ساکنان حاشیه بلوار فعلی واصف با شهرداری قراردادهایی امضا کردند که بخشی از خانه و زمین آنها به بلوار تبدیل شود و منفعت آنها در «ارزش افزوده » باشد.یعنی هر چند بخشی از دارایی آنها به اضافه شدن معبر اختصاص می یابد اما اکنون خانه و مغازه آنها در حاشیه بلواری 32 متری است.با احداث واحدهای تجاری وسط بلوار خانه و زندگی این افراد در حاشیه کوچه ای ده متری واقع می شود و آنها حق دارند شکایت کنند.

4)افزایش فاصله در محله های قدیمی ..با احداث بلوار واصف در ساختار 3 محله قدیمی آران و بیدگل فاصله افتاد. مثلا در حال حاضر حسینیه و نیمی از خانه های محله ی توی ده و حاج عبدالصمد و باغ علوی در یک سوی بلوار است .و مسجد و بخشی از خانه ها در قسمت دیگر.با احداث دهها مغازه در وسط بلوار گسست و فاصله در محله بیشتر می شود. و دیگر نمی توان به محله به عنوان عنصری هویت بخش امیدوار و از محله انتظار کارکردهای فرهنگی – اجتماعی داشت. 5) امکان دارد شهرداری نتواند واحدهای تجاری را تکمیل کند و طرح همواره ناتمام در وسط بلوار باقی بماند.- تجربه تلخ بازار هلال .. -...همچنین ممکن است شهرداری طرح را احداث نماید و بعد مشخص شود اشتباه است......مثل احداث یادمان روبروی آتش نشانی ....آیا می شود مغازه ها را از صاحبان آن خرید و تخریب کرد....با چه هزینه ای!!!

6 - بازار سنتی مثل آب انبار ، قلعه و کاروانسرا از عناصر شهرسازی قدیمی ایران است . «مجتمع تجاری » گزینه ی بهتری برای رونق تجارت و کسب و کار است. در این گونه مراکز دهها واحد تجاری در ساختمانی چند طبقه ساخته می شود افراد خودریشان را در پارکینگ گذاشته و با آسانسور و پله برقی به بخشهای مختلف می روند. فضاهای تفریحی ،رستوران و بخش سرگرمی از دیگر بخش های بسیاری از مجتمع های تجاری است آیا ساخت مجتمع تجاری در جایی مناسب از شهر بهتر از ساخت تعدادی مغازه کنار هم در وسط بلوار نیست؟ً ! ...مثلا کنار امامزاده هادی – که شهرداری زمین دارد- یا شاهزاده قاسم یا پارک زیتون یا جاده قدیم و جدید........

7 ) مردم محله های مسیر با ساخت واحد تجاری وسط بلوار مخالفند..شهرداری و شورای شهر نمایندگان مردم هستند. و و نمی توان نظر مردم به ویژه بافت سنتی را نادیده گرفت. مردم محله های توی ده ، حاج عیدالصمد و باغ علوی که در مسیر بلوار هستند هرگز درخواستی برای احداث واحد تجاری نداشته اند...نکته ) متاسفانه در برابر جریان اصیل مخالفان طرح ، جریانی خاص با سرمایه و پشتیبانی افرادی منفعت طلب شکل گرفته است با عنوان موافقین.....تاکنون حدود سی کلیپ مصاحبه با موضوع مزایای طرح تولید شده است.و طومارهایی با امضای موافقین!!! بیشتر این افراد با دیدن طرحی گرافیکی و سه بعدی و شنیدن توضیحاتی اشتباه مثل اینکه این بازاری سنتی است و باعث رونق آبادانی بافت می شود و نادیده گرفتن ایرادات طرح جزو موافقین طرح شده اند.....این در حالی است که جدال موافقین و مخالفین طرحی حاشیه ای است و ایرادات و اشتباهات نه برای کارشناسان بلکه برای افراد عادی هم واضح است.

8 ) برخی از وارونه گویی های ایده پردازان طرح.......این یک بازار سنتی است!!!....بازار سنتی تعدادی مغازه روبروی هم است که مسیر رفت و آمد است. سقف دارد در زمستان گرم و در تابستان خنک است....ب) احداث این واحدهای تجاری به احیای بافت کمک می کند !!!!!....عملکرد شهرداری شهرهایی با بافت تاریخی مثل یزد و کاشان نشان می دهد بهترین راه برای احیای بافت بازسازی و مرمت کوچه و گذرهای قدیمی و همکاری با مردم برای بهسازی خانه های قدیمی است. نه ساخت تعدادی واحد تجاری وسط بلوار!!...که باعث شلوغی و تبدیل بافت به پارکینگ می شود......ج) برای حل مشکل پارک خودروها 6000 متر زمین خریداری و اختصاص می یابد!!!....یافتن شش هزار متر زمین در بافت و خرید آن محال است.زمین های محله های قدیمی مالکان متعدد دارد و بسیاری از بازماندگان این خانواده ها در شهرها و حتی کشورهای دیگر هستند...همچنین فرهنگ استفاده از پارکینگ در آران و بیدگل وجود ندارد و رانندگان از آسان ترین جایگزین یعنی پارک خودرو در حاشیه خیابان استفاده می کنند.!!!...ه ) این طرح توسط برخی از نخبگان علمی تهیه و بررسی شده است.....اصلا این طور نیست. ساخت مغازه وسط بلوار طرح عاقلانه و پیچیده ای نیست که نیاز به دانش خاصی داشته باشد......این طرح توسط فردی که در رشته شهرسازی متخصص نبوده بیان شده و 5 نفر – 3 نفر از اعضای شورای شهر و شهردار ناحیه و مسئول سرمایه گذاری شهرداری که هیچ کدام تخصصی در معماری و شهرسازی ندارند- پیگیری می شود و همین 5 تن برای بازدید بازار به شهرهایی مثل تهران ، شوشتر یزد و تبریز رفته اند.....در مجموع طرح احداث واحد تجاری ایده ای اشتباه است..و در صورت اجرا مشکلات زیادی برای شهروندان به وجود آورده و به عنوان لکه اشتباهی در کارنامه شورای ششم و « ذکتر صانعی » به ثبت حواهد رسید.

 |+| نوشته شده در  چهارشنبه دهم آبان ۱۴۰۲ساعت 16:36&nbsp توسط علی رضا توحيدي  | 

در حوالي كوير...
ما را در سایت در حوالي كوير دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : msobahia بازدید : 27 تاريخ : دوشنبه 15 آبان 1402 ساعت: 15:32